BITUM Nordic A/S

​Historie

1948

BITUM kemikalie fabrik blev etableret i 1948 i Haifa Bay af en kemi ingeniør, som allerede havde etableret adskillige andre gummi og bitumen fabrikker i Israel.

Igennem de første år koncentrerede BITUM sig om at udvikle samt producere bitumen produkter til forseglings, samt membran- opgaver til store projekter i Israel, som f.eks. ”National Water Carrier” som leder vand fra nord til syd i Israel.

1961

BITUM tog en forretningsmæssig drejning i 1961. Det største olieselskab i Israel ”DELEK Ltd.”, købte 60 % af aktiekapitalen, og overtog derved styringen af BITUM. BITUM´s navn blev hermed ændret til ” BITUM Petrochemical Industries Ltd.”.

1985

I 1985 åbnede BITUM sin første Bitumen emulsion´s fabrik, hvilket gjorde det muligt for virksomheden at levere produkter til vejbelægninger, endda som en meget betydningsfuld leverandør.

Igennem de efterfølgende år fokuserede BITUM på at undersøge og udvikle forseglings og membran produkter for kold påførelse. I dag er Bitum blandt de ledende virksomheder i verden inden for disse områder.

I de senere år har BITUM også udviklet isoleringsmateriale samt materialer for lydisolering. Disse produkter er udviklet og fremstillet ved at anvende helt nye teknologier og samtidig anvende råmaterialer der ikke skader miljøet.

I forbindelse med BITUM´s store succes i Israel begyndte virksomheden at eksportere sine avancerede produkter til mange forskellige lande rundt om i verden.

​2006

Bitum startede en dansk afdeling i 2006 under navnet bitum danmark a/s, dette skal ses som starten på at markedsføre og sælge bitum´s eminente produkter i skandinavien.​


​2007

​For at opnå bedst mulige reference på det danske marked, iværksætter BITUM Danmark A/S test hos Vejdirektoratet af sprøjtemembranen Flexigum som typegodkendt tynd isolering af betonbygværker.

​2008

​Lancering af smøremembranen Flexigum Paste i 1-komponent version. Denne membran testes ligeledes hos Vejdirektoratet.

​2009

​Flexigum HP bromembran testes hos Vejdirektoratet som type IV membran mellem bro og asfalt.

​2010

​Flexigum typegodkendes hos Vejdirektoratet, og anvendes herefter generelt i bygværker hvor der henvises til Vejdirektoratets regler for beton. I 2010 sprøjtes der 11 broer foruden andre beslægtede bygværker.

Flexigum testes af Dansk Teknologisk Institut med henblik på godkendelse til indvendig membran i drikkevandstanke.

Adresseinfo​

BITUM Nordic A/S

Porsborgparken 5

9530 Støvring

Kontaktinfo

Tlf.: +45 9825 0022

E-mail: bitum@bitum.dk​​​

CVR-nr. 29407525

Om os

BITUM Nordic A/S er førende leverandør af produkter og løsninger til beskyttelse af bygninger og konstruktioner.​ Vi leverer løsninger i hele Norden.